location icon
calendar icon
moon-dark icon
smile icon
logo-up icon

Šri Lanka

Šri Lanka - nuostabi vieta, rekomenduojama ieškantiems egzotiško poilsio. Šalis garsėja paplūdimiais, senovinėmis šventyklomis, laukinės gamtos rezervatais ir arbatos plantacijomis. Lankytojai gali mėgautis tokiomis pramogomis kaip banglenčių sportas, nardymas ir banginių stebėjimas pakrantėje. Taip pat keliautojai gali tyrinėti kultūrines ir istorines vietas, pavyzdžiui, Sigirijos uolų tvirtovę ir Polonaruvos senovinį miestą. Laukinės gamtos mylėtojai gali apsilankyti Yala nacionaliniame parke ir pamatyti leopardus, dramblius ir kitus retus gyvūnus. Dar viena lankytina vieta - vaizdinga kelionė traukiniu per vešlias arbatos plantacijas centrinėse aukštumose. Dėl turtingos kultūros ir gamtos grožio Šri Lanka - rekomenduojama lankytina vieta kiekvienam keliautojui.

Maistas Šri Lanka

Keliautojai Šri Lankoje gali rinktis iš daugybės maisto patiekalų. Šri Lankos virtuvė - unikalus prieskonių ir skonių mišinys, kuriam įtakos turi Indija, Malaizija ir Nyderlandai. Štai keletas patiekalų, kurių būtinai turėtumėte paragauti viešnagės Šri Lankoje metu:

1. Ryžiai ir karis - pagrindinis Šri Lankos patiekalas. Jį sudaro lėkštė garuojančių karštų ryžių su keliais mažais dubenėliais kario. Kario patiekalai gali būti vegetariški arba su mėsa ir paprastai būna labai aštrūs.

2. „Kottu Roti“ - populiarus gatvės maistas Šri Lankoje. Jį sudaro supjaustyta roti duona, sumaišyta su daržovėmis, kiaušiniais ir įvairiais prieskoniais. Gali būti patiekiamas su vištiena arba jautiena.

3. „Hoppers“ - dubenėlio formos blyneliai iš ryžių miltų ir kokosų pieno. Jie gali būti saldūs arba sūrūs.

4. „Pol Sambol“ - aštrus kokosų čatnis, kuris Šri Lankoje patiekiamas beveik prie kiekvieno patiekalo. Jis gaminamas iš šviežiai tarkuotų kokosų, raudonųjų svogūnų ir čili dribsnių.

5. Žuvies karis. Šri Lanka - salos valstybė, todėl jūros gėrybės yra svarbi šios šalies virtuvės dalis. Žuvies karis paprastai verdamas su kokosų pienu ir įvairiais prieskoniais, kurie daro jį vienu iš aromatingiausių kario patiekalų.

6. „String Hoppers“ - ploni makaronai iš ryžių miltų, kurie verdami garuose ir patiekiami su kokosų pieno padažu.

7. „Woodapple“ sultys - gaivinantis gėrimas, gaminamas iš vijoklinio vaismedžio vaisių. Jis aštraus, saldaus skonio, puikiai tinka troškuliui numalšinti karštą dieną.

Apibendrinant galima teigti, kad Šri Lanka pasižymi unikalia kulinarine kultūra. Rekomenduojame paragauti pirmiau išvardytų vietinių patiekalų, kad patirtumėte nepamirštamų įspūdžių.

Nuostabios lankytinos vietos Šri Lanka

Šri Lanka - graži Pietų Azijos salų valstybė, žinoma dėl savo puikių paplūdimių, kultūrinių objektų, senovinių griuvėsių ir gamtos grožio. Kelionė į Šri Lanką siūlo daugybę lankytinų objektų, kurie sužavės jus nuostabiais vaizdais. Štai keletas svarbiausių vietų, kurias rekomenduojame aplankyti kelionės po Šri Lanką metu.

Pirmoji sąraše - Sigirija, senovinė uolų tvirtovė, esanti 200 m aukštyje virš aplinkinės lygumos. Ji įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, o nuo jos atsiveria nuostabūs vaizdai į vešlią žalumą.

Taip pat rekomenduojame aplankyti senovinį Anuradhapuros miestą, kuriame yra daugybė šventyklų, rūmų ir sodų, datuojamų X a. pr. m. e.

Paplūdimių mėgėjams rekomenduojame aplankyti Mirisą – vieną vaizdingiausių Šri Lankos paplūdimių miestelių. Tai populiari vieta, kur mėgaudamiesi nuostabiais smėlio paplūdimiais galite iš arti pamatyti mėlynuosius banginius ir delfinus.

Kandyje galite apžiūrėti šv. danties relikvijos šventyklą, kuri yra svarbi budistinė vieta šalyje. Taip pat nepraleiskite progos važiuoti traukiniu iš Kandy į Elą. Tai viena vaizdingiausių kelionių traukiniu pasaulyje.

Galiausiai, Yala nacionalinis parkas - laukinės gamtos vieta, kurioje galima pamatyti įvairių gyvūnų, įskaitant leopardus, dramblius ir vandens buivolus.

Tai tik keletas dalykų, kuriuos galite pamatyti Šri Lankoje. Šioje nuostabioje šalyje galima atrasti daug daugiau, įskaitant arbatos plantacijas, kolonijinius pastatus ir nuostabius pėsčiųjų maršrutus. Kad ir kas jus domintų, Šri Lankoje rasite visko!

Geriausias laikas keliauti

Šri Lanka - atogrąžų rojus, pasižymintis įvairiomis lankytinomis vietomis, puikiai tinkančiomis įvairių pomėgių keliautojams. Visus metus šioje valstybėje vyrauja šiltas ir saulėtas klimatas, o vidutinė temperatūra siekia apie 27-30 °C. Tačiau geriausias laikas aplankyti Šri Lanką - gruodžio-balandžio mėnesiai, kai oras būna maloniausias ir sausas.

Šiuo laikotarpiu šiaurinė ir rytinė salos pakrantės ypač įspūdingos, čia tyvuliuoja krištolo skaidrumo vanduo, idealiai tinkantis maudynėms ir nardymui. Kultūrinis trikampis, kurį sudaro tokie senoviniai miestai kaip Anuradhapura, Polonaruva ir Sigirija, rekomenduojami aplankyti šiuo metų laiku, nes mažai lietaus ir saulėtas oras sustiprina šių UNESCO pasaulio paveldo objektų tyrinėjimo patirtį.

Kita vertus, nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio Šri Lankos pietvakarių pakrantėje dažnai lyja musoniniai lietūs, todėl tai nepalankus metas paplūdimio pramogoms. Nepaisant to, norintiems ramesnio ir pigesnio kelionių sezono, šis metų laikas gali būti puikus pasirinkimas.

Apskritai geriausias laikas aplankyti Šri Lanką - sausasis sezonas, nuo gruodžio iki balandžio mėn. Tačiau Šri Lanka dėl savo tropinio klimato ir amžinai žaliuojančių kraštovaizdžių yra vieta, kuria galima mėgautis ištisus metus.

Loading...
logo-up icon